03
Aug
07

Wawancara : Pak Lah Islamik? Tidak! Anak, menantu, 2 isteri pun tak bertudung

Pendapat Oleh Ketua Perusuh

Kali ini izinkan saya menulis seringkas-ringkasnya mengikut turutan. Saya tidak mahu mencoretkan nukilan yang panjang berjela cuma sekadar ingin mengemukakan pandangan secara soal jawab dan “listing” (dengan izin).

Soalan: Sifat sebenar Abdullah Ahmad Badawi?
Jawapan: Lemah jati diri, lalai, leka, lembab dalam tindak tanduk, gagal memahami senario semasa, tidak faham konsep ekonomi, mudah dibeli, mudah dikuasai oleh orang yang terdekat dengannya, tidak Islamik, kurang daya kepimpinan, mudah beremosi, pengecut dan banyak lagi.

Soalan: Adakah Abdullah Ahmad Badawi sesuai sebagai Perdana Menteri Malaysia?
Jawapan: Tidak sesuai sama sekali atas sebab tidak berkemampuan untuk memimpin melainkan dipimpin. Setakat ini didalam senarai Majlis Tertinggi UMNO belum terdapat individu yang layak memimpin negara?

Soalan: Adakah Ketua Perusuh boleh menggantikan tempat Abdullah Ahmad Badawi?
Jawapan: Tidak, saya tidak berminat dengan politik.

Soalan: Adakah Abdullah Ahmad Badawi sesuai sebagai Menteri Kewangan?
Jawapan: Tidak sesuai sama sekali atas sebab kurang memahami konsep dan pengurusan kewangan serta ekonomi. Malah amat lemah dengan angka dan tidak berminat mempelajari ilmu berkaitan kewangan. Ini menyebabkan Kementerian Kewangan lebih banyak dikawalselia oleh orang-orang di Tingkat 4 yang kebanyakannya masih mentah dalam bidang kewangan dan ekonomi.

Soalan: Adakah Abdullah Ahmad Badawi boleh menjadi Perdana Menteri lebih dari dua penggal?
Jawapan: Selagi mana masih ada ramai rakyat Malaysia yang boleh digula-gulakan serta ditipu dalam setiap pilihanraya, maka selagi itu Abdullah Ahmad Badawi akan menjadi Perdana Menteri.

Soalan: Adakah Abdullah Ahmad Badawi sedar akan permasalahan rakyat dan perkara-perkara yang berlaku didalam negara?
Jawapan: Setakat ini belum lagi kelihatan Abdullah Ahmad Badawi sedar atau disedarkan. Malah banyak perkara yang penting didalam negara diabaikannya tanpa sebab munasabah.

Soalan: Adakah Abdullah Ahmad Badawi seorang yang berpandangan jauh?
Jawapan: Tidak tepat sama sekali. Malah banyak tindakannya lebih kepada emosi dan tidak berpandangan jauh. Seperti contoh projek WPI dan NCER yang pastinya akan menyebabkan orang melayu terpinggir dan dipinggirkan secara senyap dan terancang.

Soalan: Adakah Abdullah Ahmad Badawi cuba membenteras rasuah dan salah guna kuasa?
Jawapan: Dewasa ini dalam pemerintahan Abdullah Ahmad Badawi, rasuah dan salah guna kuasa amat meluas terjadi malah banyak kes yang sedang dan telah ditutup begitu sahaja.

Soalan: Apakah hukuman yang sesuai buat Abdullah Ahmad Badawi sekiranya NCER dan WPI dijual kepada entiti asing?
Jawapan: Hukuman kepada pembelot hanyalah dengan ditembak mati oleh skuad penembak. Itupun ianya mesti mendapat keizinan daripada DYMM YDP Agong.

Soalan: Adakah Abdullah Ahmad Badawi seorang pemimpin yang lebih Islamik?
Jawapan: Islamik? Setakat ini belum dapat dikenalpasti. Iman tidak boleh diwarisi dari ibubapa, begitulah juga yang terjadi pada Abdullah Ahmad Badawi. Anak, menantu dan dua isterinya juga tidak menutup aurat. Jika yang dipimpinnya masih tidak terpimpin bagaimana Abdullah Ahmad Badawi boleh menjadi pemimpin yang lebih Islamik? Tidak keterlaluan sekirannya saya melabelkan Abdullah Ahmad Badawi sebagai seorang sekular yang bertopengkan Islam.

Soalan: Berjayakah Malaysia menganjurkan program Cuti-Cuti Malaysia dan Visit Malaysia Year 2007?
Jawapan: Tidak mungkin berjaya kerana Abdullah Ahmad Badawi sendiri pun sibuk bercuti keluar negara seperti ke Australia setiap kali dan ini secara otomatisnya seumpama menganjurkan program Cuti-Cuti Australia.

Soalan: Adakah Abdullah Ahmad Badawi sedang memimpin negara?
Jawapan: Tidak sama sekali. Ini adalah kerana Abdullah Ahmad Badawi cuma boneka kepada menantunya (Khairy Jamaludin).

Soalan: Adakah Abdullah Ahmad Badawi akan insaf dan sedar?
Jawapan: Hanya Allah S.W.T sahaja yang boleh membukakan hatinya. Atau mungkin Abdullah Ahmad Badawi sengaja tidak mahu insaf dan sedar.

Soalan: Perlukah Abdullah Ahmad Badawi dinilai dibawah “Key Performance Index (KPI)”?
Jawapan: Ya, memang perlu. Malah semua anggota kabinet yang dilantik olehnya termasuklah menteri-menteri besar dan exco yang dilantik dibawah Kerajaan Barisan Nasional perlu dinilai secara telus oleh badan bebas dari luar negara. Kita boleh juga menjemput Lembaga Akreditasi Negara (LAN) dan Agensi Kelayakan Malaysia (AKM) membuat penilaian.

Soalan: Siapakah Abdullah Ahmad Badawi?
Jawapan: Bapa Pengkhianat Negara.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: