04
Aug
07

Akidah umat Islam Malaysia dalam bahaya

Berita  Oleh Mujahid304

Gambar ini dirakamkan oleh seorang sahabat dan dikirimkan kepada saya. Untuk pengetahuan, gambar ini dirakam di sebuah gereja yang berhampiran dengan pekan Merlimau, Jasin Melaka, bersebelahan dengan stesen minyak BHP. Di dalam kawasan gereja tersebut terdapat sebuah tadika dimana bangunannya bercantum dengan gereja tersebut.

 Satu lagi sumber yang diperolehi dari seorang ‘informer’, hasil tinjauan beliau, beliau mendapati hampir sepuluh orang kanak2 berbangsa Melayu dan semestinya beragama Islam belajar di tadika tersebut.

Di sini saya lampirkan dua keping gambar sebagai bukti bahawa terdapat segelintir ibubapa yang tidak faham Agama Islam menghantar anaknya ke tadika tersebut. Apa yang mengusarkan hati saya ialah sikap ibu bapa yang tidak prihatin boleh mengakibatkan si kanak2 tersebut boleh berpaling akidahnya dari ajaran Islam.

Kenapa JAIM tidak memantau perkara ini dan tidakkah maklumat ini diperolehi oleh JAIM ??. Jangan terlalu asyik handak ber’perang’ dengan PASTI di Melaka. Laksanakan tanggungjawab dalam membela akidah umat Islam yang kian terhakis dalam jiwa mereka.!!!

Kunjungilah : www.jasindaily.blogspot.com

Note: ada 2 gambar di dalam artikel ini.

Advertisements

3 Responses to “Akidah umat Islam Malaysia dalam bahaya”


  1. August 19, 2007 at 11:19 pm

    Kesian kalau ibubapa tak prihatin terhadap pengaruh dan perkembangan anak-anak. Inilah jarum halus yang boleh menyentap keIslaman anak-anak itu bila mereka dewasa. Jangan kerana terlalai mengejar dunia, akidah anak-anak dipandang remeh.

  2. February 11, 2008 at 10:10 am

    Begitulah dunia saat ini, terdapat fenomena rendahnya kualitas orang tua, sehingga tidak faham terhadap bahaya aqidah putra dan putrinya. Fenomena seperti ini tidak hanya terjadi di Malaysia, melainkan juga terjadi di Indonesia. Fenomena ini menjadi tantangan buat kita untuk berdakwah kepada para orang tua dengan lebih FAST (Fathonah, Amanah, Shiddiq, dan Tabligh). InsyaAllah, Allah meridhai perjuangan kita. Bukankah kita hanya mencari ridha Allah?! Untuk share silahkan klik http://sosiologidakwah.blogspot.com


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: