27
Sep
07

Kenapa wajah Azilah hadri Dan Sirul Azhar tidak pernah disiar Media?

Kenapa wajah Azilah hadri Dan Sirul Azhar
tidak pernah disiar Media?

Oleh Reformis Melayu  -Laman M@RHAENN


Hairan sungguh hairan, polis dan media di Malaysia beria ia menyiarkan wajah wajah mereka yang kononya didakwa merusuh di Batu  Buruk, tidak cukup surat khabar , hari hari di Tv wajah mereka ini disiarkan. padahal mereka cuma  menghadiri ceramah. oleh kerana polis ini sinonim dengan panggilan barua Umno jadi berlakulah benda benda pelik ini. janganlah kita bercerita  soal gambar pembunuh Nurin yang gagal disiar oleh polis  yang memberi alasan CCtv itu tidak berkualiti.  Namun pernahkah kita bertanya? setelah 3 bulan perbicaraan satu gambar kecilpun dua bekas pengawal Najib ini iaitu Azilah dan Sirul  tidak pernah disiarkan media, samada Akhbar media cetak dan semua saluran Tv di Malaysia. nampaknya dua pengawal najib ini mendapat keistimewaan dari sistem kehakiman dan pentadbiran negara. mungkin kerana jasa mereka kepada rosmahh..Opss Najib.

selalunya media hanya sensor visual  sewaktu orang tertuduh  tersebut ditahan reman. kalau ikut sikap wartawan Malaysia ini mereka akan cari hingga ke lubang cacing gambar tertuduh, tapi dalam kes ini seolah olah sudah ada arahan dari atas supaya jangan ada diantara media ini menyiarkan wajah kedua mereka ini.malah polis yang mengawal azilah dan sirul beria ia mengiringi Azilah dan Sirul yang sentiasa tertutup wajah mereka.kalau ikut logik apakah wartawan Malaysia ini tidak boleh mendapatkan rekod gambar mereka ini dari rekod Polis dan rakan setugas mereka? pada satu ketika bila seorang wartawan cuba menarik penutup kepala Azilah, polis yang mengiring mereka sanggup bersikap kasar bagi mempertahankan penutup kepala ini ditarik oleh wartawan tersebut.
kenapa polis bersungguh sungguh menjaga wajah mereka ini dari dirakam pihak media.

cakap cakap orang , visual kedua mereka ini dilarang siar kerana risaukan ramai dari rakyat malaysia yang melihat mereka memberi bukti baru?seperti pergerakan mereka dengan najib dan Rosmah.  ada pula yang berkata tujuan wajah mereka ditutup disebabkan mereka bersedia mengahadapi situasi terburuk, iaitu kalau mereka dihukum Mati , identiti mereka bakal ditukar? rasanya keduanya belum kahwinpun.dan wajah keluarga merekapun jarang kelihatan berbanding keluarga Razak baginda. yang ada hanya teman wanita yang juga anggota polis. jadi ia menjadi satu perbicaraan yang penuh dengan pelakon gerak khas yang terdiri dari semua anggota Polis.saksi pendakwaanpun penuh dengan saksi Polis yang memutar belit.

kenapa pihak Polis tidak menyiarkan sahaja wajah mereka berdua ini dan menyiarkan dimedia meminta orang ramai memberi maklumat dalam kejadian meletupkan Altantuya? buatlah seperti apa yang mereka lakukan dengan mencari wajah wajah yang pergi ke ceramah di Batu Buruk? ataupun risau dengan bukti kedua mereka ini pernah berjumpa dengan isteri seorang menteri sebelum kejadian pembunuhan Altantuya berlaku. Polis kini pembela Jenayah.

AYUH LAWAN AGENDA JAHAT UMNO!!
AWAN TETAP LAWAN
Reformis Muda

Advertisements

0 Responses to “Kenapa wajah Azilah hadri Dan Sirul Azhar tidak pernah disiar Media?”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: